Bor és pince magazin

bor

Európa tradicionális bortermelő országai között tudhatjuk Magyarországot is, melynek szinte minden vidékén termelnek szőlőt és készítenek bort. Hivatalosan huszonkét ilyen vidéket tartunk számon, amire igazán büszkék lehetünk! Rendelkezünk olyan borokkal is, amelyeket ma már nem készítenek, így a forgalomban nem elérhetőek, mégis hozzájuk juthatunk. Szerencsések vagyunk azért is, mert rendkívül változatos a felhozatalunk, széles skálában tudjuk felsorakoztatni különböző itteni borfajtákat. A fehér boroktól kezdve, testes vörös borokig bezárólag minden megtalálható a repertoárból, amit leginkább az országra jellemző talaj és a klíma tesz lehetővé. Napjainkra sokat változott a borivás kultúrája, hiszen jobbára hétköznap nem fogyasztunk nagyobb mennyiségű alkoholt, hétvégén azonban elejét vesszük a hiánynak és pótoljuk az elmaradást. Ez jellemző ránk, szeretjük a jó borokat, szeretjük társaságban látogatni a jobbnál-jobb pincéket, amelyekből mindenütt található az országban, sőt sokan próbálkoznak az otthoni bortermeléssel! Gasztronómiai szempontból is előkelő helyet foglalnak el a borok, mindegy milyen körülmények között fogyasztjuk. Akárhogy is, a finom borokat sokan szeretik a világon, és nem csak Európa jeleskedik a termelésben, hanem más kontinensek országainak jellegzetes borait érhetjük el köszönhetően a nemzetközi kereskedelemnek!