Ashwagandha – tapasztalja meg az ősi gyógynövény gyógyító hatását.

Szponzorált tartalom

ashwagandha
ashwagandha

Az Ashwagandha, más néven indiai ginzeng, egy ősi gyógynövény, amely Indiában, a Közel-Keleten és Afrika egyes részein terem. Gyökereit évszázadok óta használják számos egészségügyi előnye miatt. Segíthet stressz esetén, de bőrproblémák vagy emésztési zavarok esetén is. A növény latin neve Withania Somnifera, és néha Vitania heady-nak is nevezik.

Mit tartalmaz?

Az Ashwagandha számos olyan anyagot tartalmaz, amelyek pozitív hatással vannak az egészségünkre, és amelyek többsége a gyökerében található. Az ashwagandhában flavonoidokat, alkaloidokat és tanninokat találunk, de szaponinokat és szteroid laktonokat is tartalmaz.

A növény flavonoidjai antioxidáns hatásukról ismertek, emellett fertőtlenítő hatásúak, de a vírusos és bakteriális betegségek ellen is képesek felvenni a harcot. Alkaloidtartalmának köszönhetően ez a gyógynövény az egyik legalkalmasabb gyógymód szervezetünk védekezőképességének erősítésére. A fent említett anyagokon kívül az ashwagandha gyökere különböző ásványi anyagokat, például vasat is tartalmaz, ami alkalmassá teszi ezt a gyógynövényt a vérszegénység kezelésére.

Ashwaghanda hatásai

Mint már említettük, az Ashwagandha számos egészségügyi betegségben segíthet. Nézzük tehát közelebbről ennek az ősi, különösen az ayurvédikus gyógyászatban népszerű gyógynövénynek a hatásait.

A vércukorszint csökkentése

Számos tanulmány kimutatta, hogy az ashwagandha képes csökkenteni a vércukorszintet, nemcsak az egészséges embereknél, hanem a cukorbetegeknél is.

Csökkenti a stresszt és a szorongást, segít a depresszió ellen.

Az Ashwagandha talán leginkább a stressz és a szorongás csökkentésére gyakorolt hatásáról ismert. Segíthet az álmatlanságon és más pszichológiai problémákon is. Például csökkentheti a depresszió előfordulását is, de a hatásnak ezt a területét még nem vizsgálták kellőképpen.

Az Ashwagandha hatásai

Segítség a fogyáshoz

Egy vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy azok a túlsúlyos és szorongó emberek, akik nyolc héten át szedtek ashwagandhát, átlagosan egy-két kilogrammot fogytak ez idő alatt. Bár ez elég érdekes fogyás, nem világos, hogy ez a fogyás a túlsúlyos, szorongástól nem szenvedő embereknél is bekövetkezne-e.

Csökkenti a kortizolszintet

A kortizol egy stresszhormon, de egyes embereknél krónikusan emelkedik, ami a vércukorszint emelkedését és ezt követően a hasi területen történő zsírraktározást okozza. Számos tanulmány kimutatta, hogy az ashwagandha segít csökkenteni a vér kortizolszintjét. Egy krónikusan stresszes felnőttek bevonásával végzett vizsgálat során kimutatták, hogy az ashwagandha-tartalmú étrend-kiegészítő szedése akár 30%-kal is csökkentette a vér kortizolszintjét.

Az Ön bőre olyan egyedi, mint Ön

Mennyire ismeri jól a bőrét? A megfelelő bőrápoló termékek kiválasztásához fontos, hogy ismerjük bőrünk igényeit. Ez az egyetlen módja annak, hogy a legjobbat válassza a bőrének. Száraznak és fáradtnak tűnik a bőre? Hajlamos a pattanásokra? Érzékeny a bőre az erős napsütésre vagy a szélsőséges hőmérsékletre? Válassza ki a bőrtípusának legmegfelelőbb ápolást. Intenzíven hidratálja és táplálja a száraz bőrt, különösen kíméletes termékekkel kezelje az érzékeny bőrt, vagy hatékonyan távolítsa el a problémás bőrről a foltokat és a felesleges fényt.

Retinol – különleges gondoskodás az egyéni igényeknek megfelelően

Az évek múlásával bőrünk és annak igényei is változnak. A bőrsejtek lassabban regenerálódnak, kevesebb kollagént és más, a bőr fiatalos kinézetét elősegítő anyagot termelnek. A bőr veszít hidratáltságából és rugalmasságából.

A retinol úgy működik, hogy segít csökkenteni a finom vonalakat és ráncokat, az egyenetlen bőrtónust és textúrát, valamint enyhíti a zsúfoltságot és a foltokat. A szőlőmagolaj könnyen felszívódik a bőrbe, puhábbá és selymesebbé teszi azt zsírosodás nélkül. Az édesmandulaolaj gazdag A-, B1- és B2-vitaminokban. B6-ot és E-t tartalmaz, és könnyű, nem zsíros textúrájú.

Hogyan kell használni: Bőrtisztítás után használja. A legjobb eredmény érdekében este alkalmazza.

Vigyázat! Ne használja, ha terhes nőknek nem ajánlott. Ha mégis érintkezésbe kerül, alaposan öblítse le meleg vízzel. Ne használja sérült vagy irritált bőrön. Ha irritáció lép fel, hagyja abba a használatát. Gyermekek elől elzárva tartandó. Védje a közvetlen napfénytől.

Figyelmeztetés a leégésre: ez a termék növelheti a bőr napérzékenységét, és különösen a leégés lehetőségét. Szükség szerint használjon fényvédő krémet.