Tanulságos történet az osztálytalálkozóról.

Szponzorált tartalom

felepulok.hu
felepulok.hu

Múlt héten megrendezésre került a koronavírus-járvány miatt tavalyról idénre áttolt 30. osztálytalálkozónk. A régi közösségből néhányan azóta vidékre költöztek, de helyszínül mégis egy budapesti étteremre esett a választás, éppen abban a kerületben, sőt azon a környéken, ahol a gimnáziumunk volt.

Megkérdeztem Gábort, aki az iskolai éveink alatt a mögöttem lévő padban ült, hogy meginvitálhatom-e egy pohár gyomorkeserűre. Erre azt felelte, hogy nem iszik, így rákérdeztem, miért nem. Azt felelte, hogy tanult a nagybátyja esetéből. Ez felkeltette az érdeklődésemet, így megkértem, meséljen.

Gábor elmesélte, hogy nagybátyja hosszú évek óta alkoholproblémákkal küszködött. Többször megpróbált leszokni, de mindig visszarántotta az ital mámora. Egyszer csak azonban a kiskörúton sétálgatva találkozott egy szórólappal, amire vastag betűvel annyi volt írva: FELÉPÜLÖK. A zsebébe gyűrte és elindult haza.

Otthon leült az asztalhoz és elővette a zsebéből a szórólapot, áttanulmányozta. A tetején ez állt: felepulok.hu. Gyorsan megnyitotta a honlapot.

A Felépülök – Családi Felépülési Központ egy családi vállalkozás. Éppen olyanoknak nyújt megoldást, mint ő maga. A honlap szerint nyolcszázezer embert érint az alkoholizmus Magyarországon. Te jó ég, ő maga is egyike ennek a számnak.
Rögtön elnyerték a szimpátiáját: a három vezető közös felépülési élményen osztozik.
A felépülési folyamat során az úgynevezett Minnesota-módszert alkalmazzák. Ennek lényege, hogy a rövidebb konzultációk helyett egy huszonnyolc napos program keretein belül, egy teljesen „zárt rendszerben”, családias, alacsony létszámú csoportokban egy mindvégig támogató, reményt, biztonságot és bíztatást adó környezetben segítik hozzá a függőséggel küzdő egyént a szabadsághoz.
A környezet megteremtésében tehát maximálisan számíthatsz a felepulok.hu csapatára. Azonban ők sem rejtik véka alá, hogy a sikeres felépülés egyik legfontosabb szegmense éppen te magad vagy: a hajlandóságod, az őszinteséged, a nyitottságod és tenni akarásod nélkül még az ő felkészültségük és tapasztalatuk is kevés lesz. Akarnod kell a változást, és tenned is kell érte!

Az alkoholizmus ellen folytatott küzdelem akkor válik igazán embert próbálóvá, amikor a fogyasztás befészkeli magát a napi szintű rutinok közé – a 28 napos program segítségével azonban sikerülhet átírni a szokásrendszereket, újraértelmezni a napi folyamatokat, hogy ki lehessen szorítani az italt és új séma mentén folyhasson a nap.

A felepulok.hu által kínált 28 napos program során számos, szakember által vezetett szakmai és tematikus foglalkozáson vehet részt a felépülni vágyó, szabadidős programok segítik a testi és szellemi harmóniát, és mindeközben a családnak sem kell aggódnia, hiszen tematikus családi napok keretein belül lehetőség nyílik a személyes találkozásra, ahol a család megbizonyosodhat a felépülni vágyó rokon jóllétéről: a varázslatos környezeten kívül kiváló minőségben teljes ellátás is jár a program résztvevőinek!