Bt vagy kft alapítás – hogyan döntsünk?

Szponzorált tartalom

kft alapítás 2023
kft alapítás 2023

Te is imádod az édességet? Nos, mi tagadás, engem egy kis csokival vagy sütivel mindig le lehet venni a lábamról, de a filmezéseknél nem maradhat el a zacskó gumicukor sem! Sajnos – vagy nem sajnos – egészen ügyesen boldogulok a sütésnél, így mindig megálljt kell parancsolnom magamnak, amikor egy újabb édességen törném a fejemet. Talán nem is gondolnák sokan, hogy egyébként mennyi hő nélkül is elkészíthető finomság van meg szinte percek alatt! A kedvenceim a sütést nem igénylő pohárdesszertek, gyakran bevetem őket vendégváró gyanánt is, vagy ha variábilis édességet és kezdőbiztos, de menő desszertet szeretnél, akkor is nagyon ajánlom a poharas desszerteket, például az ilyen formában elkészített sajttortát. Ha pedig valami igazán különlegeset és bonyolultat szeretnél, akkor szerintem egy jeles alkalomra tökélyre lehet fejleszteni egy tortareceptet, vagy akár kitalálni egy egészen új ízkombinációt! Persze azért ne legyünk túl merészek, nem véletlenül alakultak ki a klasszikus ízek és a modern kombinációk is, az én kedvenceim a két „csapatból” a vanília, valamint a pisztácia-málna.

Ha valaha is vállalkozásra adnám a fejemet, akkor biztos, hogy cukrásznak tanulnék ki, és valami „édes bizniszbe” fognék! A „kft alapítás 2023” keresőkifejezés ugyan már nem kifejezetten aktuális idén, de még tavalyról feldobja a böngészőm, ugyanis időről időre utánaolvasok a feltételeknek és a lehetőségeknek. Legyen az bt vagy kft alapítás 2023-ban vagy 2024-ben, az szerintem az évek múlásával sem változik, hogy érdemes lehet profi segítséget igényelni, pláne, ha abszolút semmi tapasztalatunk nincs cégekkel és hivatalos ügyintézéssel kapcsolatosan. Ez esetben nyújt megoldást a szekhelypartner.hu komplex szolgáltatáscsomagja, amelyben végigkísérik és segítik cégalapításunkat vagy meglévő cég esetén cégmódosításunkat, amelyek mellé érdemes székhelyszolgáltatást is igénybe venni.

Mivel a bt és a kft alapítás 2023-hoz képest mondhatni, hogy nem változott, ezért aki korábban is képben volt a friss információkkal, az most jól járt, de biztos ami biztos alapon azért nem árt utánanézni a dolgoknak. A szekhelypartner.hu-n számtalan felmerülő kérdésünkre kaphatunk választ, így nem érdemes sokáig húzni az információszerzést, ha már aktuálissá válik számunkra a téma: kattintsunk bátran a weboldalra! Amikor arról álmodozom, hogy egy nap saját cégem lesz, megrémiszt, hogy már a cég megalapítása is mennyi teendővel jár. De amióta felfedeztem ezt a lehetséges opciót, azóta sokkal nyugodtabb vagyok, hogy nem kell az egészet egyedül végigcsinálnom. Ráadásul nemcsak sok idegeskedést, hanem rengeteg időt is megspórolnék vele, így miközben a profik intéznék a hivatalos dolgokat, én próbálgathatnám a recepteket, intézhetném a berendezést vagy bármi hasonló teendőt végezhetnék.

Székhelyként ráadásul választhatnék budapesti vagy újlengyeli címet is, és bár elsőre biztosan a budapesti ragadja meg sokak figyelmét, azért Újlengyelen is érdemes lehet elgondolkozni. Ott nincs helyi iparűzési adó, azaz az ott „székhelyelő” cégek mentesülnek ezen adóforma fizetése alól. Szóval ez is lehet egyfajta prioritás: a költségeket minél lejjebb szorítani. Persze az például cégünk profiljától is függ, hogy az adott iparágban mennyivel mutat exkluzívabban mondjuk a budapesti székhely, vagy esetünkben inkább érdemes lehet a költséghatékonyság szempontjából megközelíteni a dolgot. Mindenkit biztatnék, hogy legalább egy konzultáció erejéig keresse fel a szekhelypartner.hu csapatát, ha kicsit is felkeltette az érdeklődését a dolog. Előtte pedig érdemes a blog szekciót is elolvasni az oldalon belül, megannyi hasznos információ vár ugyanis az érdeklődőkre.