Elegáns márvány párkány kültérre.

Szponzorált tartalom

 

márvány párkány
márvány párkány

Az ablakpárkányok szerepe sokkal több, mintsem egy darab anyag az ablak keretének alsó részén. Feladatai arra irányulnak, hogy az ablakról lecsapódó párát elvezessék, hogy az ne a falban találjon utat magának. Erre a funkcióra beltéren és kültéren is szükség van. Házon belül kevésbé okoz problémát a páralecsapódás, ám odakint az eső könnyen meg tud ülni az ablaknyílásban, ha nem megfelelő párkánnyal van felszerelve.

Aki az eleganciát és az időtálló szépséget keresi, s ezek ötvözetével szeretné megoldani a párkány kérdést, annak a márvány párkány mindenképp jó választás, hiszen időtlen eleganciát, kifinomultságot, fényűző hatást kelt. A természetes kövek előnyei között szerepel az, hogy nagyon tartósak, de ami sokaknak ennél fontosabb, hogy rendkívül szépek. Több lehetőség is rendelkezésünkre áll, ha ezt a természetes szépséget kívánjuk felhasználni az otthonunkban. A márvány jellegzetes mintája miatt is különleges, és szerencsére nagy színválasztékban elérhető.

Kopásálló felület, ami egyben alacsony karbantartási igénnyel bír. Amennyiben fontos az, hogy hosszú időn keresztül tegyen eleget a funkciójának és egyúttal különlegesen szép legyen a párkány, akkor a márvány az, amivel nem nyúlhatunk mellé! A márvány matt felületre csiszolható, ugyanakkor magasfényűre polírozható, de lehetőségünk van arra is, hogy természetes, texturált felülettel hagyjuk meg. Kinek melyik tetszik jobban, aszerint választhat.

Elérhető fekete, fehér, bézs és rózsaszín színekben egyaránt, ami széles választékot biztosít számunkra, így mindenki megtalálhatja azt az árnyalatot, ami tökéletesen passzolhat az otthona stílusához.

Amikor valaki ablakpárkányt keres, biztosan találkozni fog a műanyag változatokkal is. Ezekkel sincs semmi gond, sőt kültéri változatban is elérhetők, azonban esetükben rövidebb élettartammal kell számolni. Akinek fontos az, hogy a jövőben ne kelljen foglalkozni egy esetleges párkánycserével vagy azt szeretné, hogy igazán tartós anyagot használhasson párkányként, annak mindenképp figyelmébe ajánlanánk a természetes kőzeteket. 

Ezek közül a legexkluzívabb egyértelműen a márvány, ami sajátos megjelenéssel, kivételes eleganciával hívja fel magára a figyelmet. A beltéren és kültéren is használható márvány párkány ellenáll a hazai időjárásban tapasztalható szélsőségeknek. Ezért is jó választás, hiszen nem lesz gond abból, hogy hol a nap süti teljes erővel, hol az eső veri el, sőt a fagyok sem fognak problémát okozni. A márványból készült párkányok előnye, hogy nem csak sztenderd, szabvány méretekben érhetjük el, hanem lehetőségünk van egyedi méretre gyártatni a párkányt. Az ablakpárkány ezáltal tökéletesen passzolhat a helyére és nem kell arra is gondot fordítani, hogy kellő helyet véssünk ki számára a falban. A felhelyezésnél mindig figyelni kell a megfelelő dőlésszögre és ara, hogy a vízorr kellő távolságban nyúljon ki az ablaknyílásból. A Kőpárkányos kínálatában csodaszép márvány párkányokat találhatunk meg, amelyek személyre szabottan vágathatunk le, igény szerint.