Milyen a talpi bőnye gyulladása?

Szponzorált tartalom

talpi bőnye gyulladása
talpi bőnye gyulladása

A talp fájdalmának több oka is lehet. Sok esetben nem csak egy adott részen, hanem egy több területen jelentkezik a fájdalom. Ezért is nehéz látatlanban megmondani, hogy mitől jelentkezik a talpfájdalom.

A talpi bőnye gyulladása jellemzően azokkal a kiváltó okokkal társul, mint a túlsúly, a lúdtalp, valamint a túlzott megterhelés. A túlerőltetés egyébként pontosan az a probléma, amit nehéz megszüntetni, mérsékelni, hiszen sokan a munkájukból kifolyólag tapasztalják a talpi bőnye gyulladást.

A talpi bőnye gyulladása szúró fájdalmat okoz a saroknál, melyet többségében reggelente lehet intenzívebben tapasztalni. Amikor hosszan tartó állás, járás miatt érezzük a fájdalmat, akkor is okkal gyanakodhatunk a talpi bőnye gyulladására. De mi az a talpi bőnye?

A saroktól kezdve a lábujjak közepéig húzódik ez a szalag. Arra szolgál, hogy csillapítsa a rezgéseket a földetéréskor, vagyis a lépéskor. Amikor hosszú ideje van már kitéve terhelésnek, akkor mikro sérülések keletkezhetnek rajta. Ezek egyre csak szaporodnak, mígnem gyulladásos állapotba kerülnek. Ez a talpi bőnye gyulladása, melyet a pihentetés, megfelelő nyújtás enyhíthet.

A kezelés hiánya további problémához vezethet, hiszen a sérülések száma növekedhet, egyre nagyobb problémát okozhat a mindennapos fájdalom. Ennek megszüntetése érdekében, illetve a további komplikációk kialakulásának elkerüléséért érdemes minél előbb megoldást találni a talpi bőnye gyulladásra.

A jegelés szintén szerepelhet a házi módszerek között, de amennyiben a tal fájdalmát már hosszú ideje érezzük és nem igazán akar enyhülni, akkor mindenképp érdemes orvoshoz fordulni vele, hiszen például a lökéshullám terápia hatásos módszer lehet a gyógyításban!